2006 BY7

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 BY7
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2006/01/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.729
Peri 1.022
Sumbu semi-mayor 1.875
Ékséntrisitas 0.455
Anomali rata-rata 194.1
Inklinasi 3.2
Bujur nodeu rumonjat 302.7
Argumén peri 162.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.9

Ari 2006 BY7 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.455, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO98090.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]