2006 DN

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 DN
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2006/02/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1760
Peri 0.999
Sumbu semi-mayor 1380
Ékséntrisitas 0.276
Anomali rata-rata 15.8
Inklinasi 0.3
Bujur nodeu rumonjat 96.6
Argumén peri 101.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.5

Ari 2006 DN mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.276, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�102286.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]