2006 EJ53

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 EJ53
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2006/03/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.124
Peri 1.239
Sumbu semi-mayor 2.182
Ékséntrisitas 0.432
Anomali rata-rata 191.5
Inklinasi 23.8
Bujur nodeu rumonjat 345.9
Argumén peri 212.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.4

Ari 2006 EJ53 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.432, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 102307.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]