2006 KF100

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 KF100
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2006/05/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.146
Peri 1.178
Sumbu semi-mayor 2.162
Ékséntrisitas 0.455
Anomali rata-rata 172.0
Inklinasi 22.7
Bujur nodeu rumonjat 51.1
Argumén peri 238.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.8

Ari 2006 KF100 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.455, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 102372.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]