2006 KT38

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 KT38
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2006/05/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.173
Peri 1.196
Sumbu semi-mayor 2.685
Ékséntrisitas 0.555
Anomali rata-rata 174.8
Inklinasi 24.4
Bujur nodeu rumonjat 227.8
Argumén peri 89.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.4

Ari 2006 KT38 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.555, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 102359.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]