2006 OH15

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 OH15
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2006/07/31
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.958
Peri 1.066
Sumbu semi-mayor 1.512
Ékséntrisitas 0.295
Anomali rata-rata 62.1
Inklinasi 37.0
Bujur nodeu rumonjat 122.9
Argumén peri 76.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.9

Ari 2006 OH15 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.295, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 402955.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]