2006 SB142

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 SB142
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2006/09/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.202
Peri 1.269
Sumbu semi-mayor 2.235
Ékséntrisitas 0.432
Anomali rata-rata 89.6
Inklinasi 7.7
Bujur nodeu rumonjat 9.6
Argumén peri 18.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.8

Ari 2006 SB142 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.432, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 388915.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]