2006 SS131

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 SS131
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2006/09/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.241
Peri 1.004
Sumbu semi-mayor 1.623
Ékséntrisitas 0.381
Anomali rata-rata 113.7
Inklinasi 4.7
Bujur nodeu rumonjat 183.3
Argumén peri 159.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.7

Ari 2006 SS131 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.381, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 111257.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]