2006 TF1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 TF1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2006/10/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.121
Peri 1.024
Sumbu semi-mayor 2.572
Ékséntrisitas 0.602
Anomali rata-rata 242.0
Inklinasi 5.1
Bujur nodeu rumonjat 44.6
Argumén peri 297.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.5

Ari 2006 TF1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.602, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 112937.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]