2006 TT7

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 TT7
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2006/10/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.464
Peri 1.251
Sumbu semi-mayor 2.858
Ékséntrisitas 0.562
Anomali rata-rata 97.8
Inklinasi 12.9
Bujur nodeu rumonjat 70.0
Argumén peri 296.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.5

Ari 2006 TT7 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.562, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 112938.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]