2006 UQ17

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2006 UQ17
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2006/10/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.242
Peri 1.005
Sumbu semi-mayor 1.624
Ékséntrisitas 0.381
Anomali rata-rata 60.3
Inklinasi 1.7
Bujur nodeu rumonjat 82.1
Argumén peri 10.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.9

Ari 2006 UQ17 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.381, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 142842.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]