2007 CP5

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 CP5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2007/02/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.240
Peri 1.061
Sumbu semi-mayor 1.651
Ékséntrisitas 0.357
Anomali rata-rata 335.9
Inklinasi 35.9
Bujur nodeu rumonjat 137.9
Argumén peri 41.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.6

Ari 2007 CP5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.357, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 116391.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]