2007 EO

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 EO
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2007/03/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.778
Peri 1.036
Sumbu semi-mayor 1.907
Ékséntrisitas 0.457
Anomali rata-rata 349.9
Inklinasi 5.5
Bujur nodeu rumonjat 190.8
Argumén peri 349.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.8

Ari 2007 éo mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.457, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 121362.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]