2007 FK1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 FK1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 699
Tanggal kapanggih 2007/03/17
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.914
Peri 1.075
Sumbu semi-mayor 2.494
Ékséntrisitas 0.569
Anomali rata-rata 221.0
Inklinasi 3.3
Bujur nodeu rumonjat 131.6
Argumén peri 117.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.2

Ari 2007 FK1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.569, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 346218.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]