2007 GC

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 GC
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2007/04/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.920
Peri 1.086
Sumbu semi-mayor 2.003
Ékséntrisitas 0.458
Anomali rata-rata 219.1
Inklinasi 8.1
Bujur nodeu rumonjat 193.0
Argumén peri 59.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.3

Ari 2007 GC mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.458, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 122886.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]