2007 HD70

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 HD70
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2007/04/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.120
Peri 1.108
Sumbu semi-mayor 2.114
Ékséntrisitas 0.476
Anomali rata-rata 125.7
Inklinasi 5.7
Bujur nodeu rumonjat 161.2
Argumén peri 82.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.9

Ari 2007 HD70 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.476, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 173565.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]