2007 HD84

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 HD84
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2007/04/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.776
Peri 1.147
Sumbu semi-mayor 2.462
Ékséntrisitas 0.534
Anomali rata-rata 244.3
Inklinasi 4.7
Bujur nodeu rumonjat 50.9
Argumén peri 173.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.5

Ari 2007 HD84 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.534, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 120881.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]