2007 VH3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 VH3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2007/11/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.823
Peri 1.119
Sumbu semi-mayor 1.971
Ékséntrisitas 0.432
Anomali rata-rata 175.4
Inklinasi 2.9
Bujur nodeu rumonjat 120.3
Argumén peri 345.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.7

Ari 2007 VH3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.432, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 133546.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]