2007 XT23

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 XT23
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2007/12/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.542
Peri 1.075
Sumbu semi-mayor 2.808
Ékséntrisitas 0.617
Anomali rata-rata 29.4
Inklinasi 17.2
Bujur nodeu rumonjat 78.9
Argumén peri 332.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.6

Ari 2007 XT23 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.617, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 132009.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]