2008 CJ1

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2008 CJ1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2008/02/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.208
Peri 1.133
Sumbu semi-mayor 1.670
Ékséntrisitas 0.322
Anomali rata-rata 175.9
Inklinasi 23.3
Bujur nodeu rumonjat 129.3
Argumén peri 327.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.5

Ari 2008 CJ1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.322, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 133579.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]