2008 EW5

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2008 EW5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2008/03/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.911
Peri 1.090
Sumbu semi-mayor 2.000
Ékséntrisitas 0.455
Anomali rata-rata 131.5
Inklinasi 2.5
Bujur nodeu rumonjat 21.9
Argumén peri 134.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.1

Ari 2008 EW5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.455, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 138158.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]