2008 GU3

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2008 GU3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2008/04/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.665
Peri 1.185
Sumbu semi-mayor 2.425
Ékséntrisitas 0.511
Anomali rata-rata 182.0
Inklinasi 13.1
Bujur nodeu rumonjat 182.0
Argumén peri 2.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.3

Ari 2008 GU3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.511, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 140208.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]