2008 OV2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2008 OV2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2008/07/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.749
Peri 1.017
Sumbu semi-mayor 2.383
Ékséntrisitas 0.573
Anomali rata-rata 193.7
Inklinasi 15.3
Bujur nodeu rumonjat 286.4
Argumén peri 307.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.3

Ari 2008 OV2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.573, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 143303.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]