2008 TC3

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2008 TC3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2008/10/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1633
Peri 0.908
Sumbu semi-mayor 1271
Ékséntrisitas 0.285
Anomali rata-rata 328.5
Inklinasi 2.3
Bujur nodeu rumonjat 194.1
Argumén peri 234.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 30.4

Ari 2008 TC3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.285, sedengkeun magnitudo mutlakna 30.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�154214.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]