2008 WQ1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2008 WQ1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2008/11/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.589
Peri 1.051
Sumbu semi-mayor 2.320
Ékséntrisitas 0.547
Anomali rata-rata 181.5
Inklinasi 33.7
Bujur nodeu rumonjat 230.7
Argumén peri 159.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.6

Ari 2008 WQ1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.547, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 149152.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]