2008 YR2

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2008 YR2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2008/12/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.242
Peri 1.288
Sumbu semi-mayor 2.265
Ékséntrisitas 0.431
Anomali rata-rata 185.4
Inklinasi 7.8
Bujur nodeu rumonjat 329.1
Argumén peri 182.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.9

Ari 2008 YR2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.431, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 157177.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]