2009 HV77

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 HV77
Penemuan dan penandaan
Tempat kapanggih J75
Tanggal kapanggih 2009/04/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.755
Peri 1.041
Sumbu semi-mayor 1.898
Ékséntrisitas 0.452
Anomali rata-rata 38.7
Inklinasi 2.9
Bujur nodeu rumonjat 46.7
Argumén peri 246.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.7

Ari 2009 HV77 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.452, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 162544.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]