2009 JR2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 JR2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2009/05/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.474
Peri 1.026
Sumbu semi-mayor 1.250
Ékséntrisitas 0.179
Anomali rata-rata 282.4
Inklinasi 19.7
Bujur nodeu rumonjat 52.9
Argumén peri 255.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.8

Ari 2009 JR2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.179, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 392347.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]