2009 KW2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 KW2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2009/05/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.707
Peri 1.016
Sumbu semi-mayor 1.362
Ékséntrisitas 0.254
Anomali rata-rata 74.0
Inklinasi 5.2
Bujur nodeu rumonjat 243.5
Argumén peri 3.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.6

Ari 2009 KW2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.254, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 158654.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]