2009 OP9

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2009 OP9
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2009/07/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.982
Peri 1.059
Sumbu semi-mayor 2.021
Ékséntrisitas 0.476
Anomali rata-rata 280.3
Inklinasi 13.4
Bujur nodeu rumonjat 142.5
Argumén peri 224.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.2

Ari 2009 OP9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.476, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 252086.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]