2009 QK2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 QK2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2009/08/18
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.943
Peri 1.140
Sumbu semi-mayor 3.041
Ékséntrisitas 0.625
Anomali rata-rata 199.7
Inklinasi 16.6
Bujur nodeu rumonjat 205.1
Argumén peri 69.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

Ari 2009 QK2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.625, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 294851.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]