2009 RT1

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 RT1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2009/09/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.278
Peri 1.033
Sumbu semi-mayor 1.155
Ékséntrisitas 0.106
Anomali rata-rata 192.9
Inklinasi 4.1
Bujur nodeu rumonjat 159.7
Argumén peri 136.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.6

Ari 2009 RT1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.106, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 164352.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]