2009 UV87

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2009 UV87
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2009/10/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 4.006
Peri 1.055
Sumbu semi-mayor 2.531
Ékséntrisitas 0.583
Anomali rata-rata 341.9
Inklinasi 10.6
Bujur nodeu rumonjat 213.3
Argumén peri 179.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.8

Ari 2009 UV87 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.583, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 164420.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]