2009 VY25

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 VY25
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2009/11/11
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.450
Peri 1.202
Sumbu semi-mayor 2.326
Ékséntrisitas 0.483
Anomali rata-rata 109.5
Ingklinasi 4.3
Bujur nodeu rumonjat 295.6
Argumén peri 28.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.6

Ari 2009 VY25 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.483, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 397775.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]