2009 WF106

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 WF106
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2009/11/25
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3617
Peri 0.612
Sumbu semi-mayor 2115
Ékséntrisitas 0.710
Anomali rata-rata 170.2
Ingklinasi 36.9
Bujur nodeu rumonjat 76.7
Argumén peri 102.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.8

Ari 2009 WF106 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.710, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�382683.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]