2009 WK6

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 WK6
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2009/11/17
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3778
Peri 0.945
Sumbu semi-mayor 2361
Ékséntrisitas 0.600
Anomali rata-rata 78.8
Ingklinasi 6.7
Bujur nodeu rumonjat 254.9
Argumén peri 89.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.3

Ari 2009 WK6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.600, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�397775.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]