2009 WX7

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 WX7
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2009/11/19
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2662
Peri 0.981
Sumbu semi-mayor 1822
Ékséntrisitas 0.462
Anomali rata-rata 67.2
Ingklinasi 2.9
Bujur nodeu rumonjat 60.2
Argumén peri 336.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.9

Ari 2009 WX7 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.462, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�166405.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]