2009 XK8

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2009 XK8
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2009/12/15
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3972
Peri 0.956
Sumbu semi-mayor 2464
Ékséntrisitas 0.612
Anomali rata-rata 5.4
Ingklinasi 2.8
Bujur nodeu rumonjat 106.8
Argumén peri 300.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.1

Ari 2009 XK8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.612, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�170300.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]