2010 AL30

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 AL30
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2010/01/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1368
Peri 0.724
Sumbu semi-mayor 1046
Ékséntrisitas 0.308
Anomali rata-rata 348.9
Inklinasi 3.8
Bujur nodeu rumonjat 112.4
Argumén peri 97.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 27.2

Ari 2010 AL30 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.308, sedengkeun magnitudo mutlakna 27.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�170308.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]