2010 AU118

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 AU118
Penemuan dan penandaan
Pamanggih WISE
Tempat kapanggih C51
Tanggal kapanggih 2010/01/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.914
Peri 1.008
Sumbu semi-mayor 1.461
Ékséntrisitas 0.310
Anomali rata-rata 125.3
Inklinasi 44.1
Bujur nodeu rumonjat 30.4
Argumén peri 327.5

Ari 2010 AU118 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.310, sedengkeun magnitudo mutlakna . Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 397777.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]