2010 CE19

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 CE19
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2010/02/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.877
Peri 1.002
Sumbu semi-mayor 1.940
Ékséntrisitas 0.484
Anomali rata-rata 297.7
Inklinasi 7.6
Bujur nodeu rumonjat 143.1
Argumén peri 326.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.2

Ari 2010 CE19 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.484, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 174051.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]