2010 GQ33

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 GQ33
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 291
Tanggal kapanggih 2010/04/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.648
Peri 1.015
Sumbu semi-mayor 1.831
Ékséntrisitas 0.446
Anomali rata-rata 10.6
Inklinasi 2.6
Bujur nodeu rumonjat 205.1
Argumén peri 312.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.9

Ari 2010 GQ33 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.446, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 175151.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]