2010 LG64

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 LG64
Penemuan dan penandaan
Pamanggih WISE
Tempat kapanggih C51
Tanggal kapanggih 2010/06/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.303
Peri 1.058
Sumbu semi-mayor 2.681
Ékséntrisitas 0.605
Anomali rata-rata 215.6
Inklinasi 42.2
Bujur nodeu rumonjat 8.8
Argumén peri 356.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.2

Ari 2010 LG64 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.605, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 186037.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]