2010 LO97

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 LO97
Penemuan dan penandaan
Pamanggih WISE
Tempat kapanggih C51
Tanggal kapanggih 2010/06/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.937
Peri 1.217
Sumbu semi-mayor 2.577
Ékséntrisitas 0.528
Anomali rata-rata 234.6
Inklinasi 21.7
Bujur nodeu rumonjat 43.5
Argumén peri 3.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.7

Ari 2010 LO97 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.528, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 322228.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]