2010 RH42

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 RH42
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2010/09/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap5.094
Peri 1.106
Sumbu semi-mayor 3.100
Ékséntrisitas 0.643
Anomali rata-rata 104.7
Inklinasi 19.8
Bujur nodeu rumonjat 161.5
Argumén peri 160.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.8

Ari 2010 RH42 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.643, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 183437.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]