2010 RQ64

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 RQ64
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2010/09/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.070
Peri 1.019
Sumbu semi-mayor 2.045
Ékséntrisitas 0.502
Anomali rata-rata 143.5
Inklinasi 0.8
Bujur nodeu rumonjat 357.9
Argumén peri 333.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.2

Ari 2010 RQ64 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.502, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 187182.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]