2010 WC9

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 WC9
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2010/11/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1378
Peri 0.779
Sumbu semi-mayor 1078
Ékséntrisitas 0.278
Anomali rata-rata 77.6
Inklinasi 18.0
Bujur nodeu rumonjat 54.7
Argumén peri 273.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.5

Ari 2010 WC9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.278, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�190044.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]