2010 WW8

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 WW8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2010/11/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.261
Peri 1.003
Sumbu semi-mayor 2.132
Ékséntrisitas 0.530
Anomali rata-rata 1.7
Inklinasi 1.7
Bujur nodeu rumonjat 254.3
Argumén peri 155.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.1

Ari 2010 WW8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.530, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 190749.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]