2010 XZ72

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 XZ72
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2010/12/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.799
Peri 1.004
Sumbu semi-mayor 2.401
Ékséntrisitas 0.582
Anomali rata-rata 277.5
Inklinasi 11.3
Bujur nodeu rumonjat 110.6
Argumén peri 58.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.7

Ari 2010 XZ72 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.582, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 198987.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]