2010 YD3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 YD3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih WISE
Tempat kapanggih C51
Tanggal kapanggih 2010/12/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.045
Peri 1.111
Sumbu semi-mayor 2.578
Ékséntrisitas 0.569
Anomali rata-rata 223.6
Inklinasi 24.6
Bujur nodeu rumonjat 252.3
Argumén peri 219.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.0

Ari 2010 YD3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.569, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 335242.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]